Öncelikli amacımız; öğrencilerimizin hedeflediğimiz gelişim alanlarında en üst seviyeye ulaşmalarını sağlamak, dilsel, bedensel, zihinsel ve duygusal gelişim süreçlerinde öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını dikkate alarak, kendi hızlarında öğrenmelerine uygun, güvenli eğitim – öğretim ortamları oluşturmak ve onları ilkokula hazırlamaktır.
Okul öncesi dönemde amacımızın çocuklara yabancı dil öğretmekten ziyade asıl amacımızın çocukların yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktır.Bu dönemde ingilizce eğitimi verirken çocuklara doğru telaffuz kazandırma, günlük yaşantıya aktarma, dil öğrenmeye temel oluşturma ve öğrencinin yabancı dil kültürünün farkına varması gibi hedeflerin kazandırılması amaçlanmaktadır.Hikaye okuma, drama ve sanat etkinlikleri yaparak, kavram ve kazanımlar baz alınarak eğitim verilmektedir.
Sorgulama planında bulunan temalar diğer disiplinlerle eşgüdümlü olarak ele alınır ve öğrencinin dünyasına yeni giren kavramlar yabancı dilde de ele alınarak yeni kavramlar pekiştirilir. Sayma, şekilleri tanıma, vücut bölümlerini, hayvanları isimlendirme, yaşam döngüsü gibi Matematik ve Fen içerikleri de İngilizce programımızda yer alır. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfında Phonics ve Literacy dersleri ile İngilizce okuma yazmaya hazırlık çalışmalarına başlar.
İkinci yabancı dil olarak İspanyolca/Almanca eğitimine başlanır. Başlangıç düzeyi eğitim verilir.
Öğrencilerimizde olumlu benlik algısı oluşturma,duygularını tanıma ve yansıtma,kendisini yönetebilme becerisi kazandırma,etkin iletişim becerileri sağlama ,bilinçli davranış geliştirme ,sorun çözme becerileri geliştirme rehberlik biriminin yanında yer aldığı kavramlardır ve PDR birimimiz hedeflerini bu doğrultuda oluşturmaktadır.
Tarhan Okulları PDR Birimi olarak okullarımızda gelişimsel,kapsayıcı ve önleyici rehberlik anlayışını benimsemekteyiz .
Rehber Öğretmenler Tarafından Yıl İçinde Yürütülen Çalışmalar
Tarhan Koleji, eğitim öğretim politikalarını yeniden yapılandırmaya temel olacak verileri toplamak ve değerlendirmek; öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek üzere ölçme ve değerlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalar yürütülürken Akademik Direktör, Koordinatörler, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanları, Müdür Yardımcıları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ve ilgili öğretmenler işbirliği içerisinde hareket etmektedirler.
Genel ilkemiz, “Her öğrenci her türlü yeni bilgiyi, kendi bireysel gelişim çizgisine uygun olarak öğrenebilir.” ilkesidir. Ölçme ve değerlendirme sistemimiz; eğitim sistemimizin ve eğitim programlarımızın ayrılmaz birer parçasıdır.