Amacımız; öğrencinin ilgi, merak ve motivasyonunun yüksek tutulacağı, sorgulamaya dayalı, yaparak yaşayarak öğrenen, öğrenmeyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen bireyler yetiştirmektir.
Merak eden, soru soran, araştıran – sorgulayan, duyarlı, iletişim kuran, eğlenerek öğrenen, mutlu çocuklar yetiştirmek gayesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Bunu gerçekleştirmek için Türk Millî Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda;
İlkokul döneminde amacımız; yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamaktır.Bu dönemde yabancı dil eğitimi verirken çocuklara doğru telaffuz kazandırma, günlük yaşantıya aktarma, dil öğrenmeye temel oluşturma ve öğrencinin yabancı dil kültürünün farkına varması gibi hedeflerin kazandırılması amaçlanmaktadır.Hikaye okuma,drama ve sanat etkinlikleri yaparak, kavram ve kazanımlar baz alınarak eğitim verilmektedir.
Yabancı dil derslerimizde sorgulama temelli program baz alınır. Öğrencilerimiz, programda yer alan 6 tema alt çerçevesinde ilgil dil yapılarını ve kelimeleri öğrenirler. Yabancı dilde, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin yanı sıra yaptığımız projeler, grup çalışmaları ve sunumlar esnasında öğrencilerimizin, yaratıcılık, işbirliği, eleştirel düşünme, iletişim, problem çözme ve sunum becerilerini de geliştirmeyi hedeflerimiz.
Yabancı dil derslerimizde yaptığımız uluslararası kültür açılımları ile öğrencilerimizin farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmasını ve farklılıklardan keyif almasını amaçlarız.
1.ve 2. sınıflarımızda uyguladığımız ses-bilgisi dersleri, öğrencilerimizin metinleri bağımsız bir şekilde okumasını ve öğrencilerimizin İngilizce okumaktan ve konuşmaktan keyif almasını ve yabancı dilde özgüven geliştirmesini sağlar aynı zamanda öğrencilerimiz bu derslerde İngilizce kelime hazinelerini geliştirirler.
Öğrencilerimiz, seviyesine göre haftada en az bir İngilizce kitap okur ve kitaplarla ilgili okuduğunu anlama çalışmaları yapar. İlkokul 1.sınıftan 4. sınıfa kadar öğrencilerimize sonuç ve süreç odaklı yazma çalışmaları yaptırarak onların kendilerini yaratıcı bir şekilde, yazılı olarak ifade etmelerine katkıda bulunuruz.
İngilizce Fen ve Matematik dersi içeriklerinin işlendiği CLIL derslerimizde öğrencilerimiz Fen ve Matematik derslerinde öğrendikleri konularda kendilerini İngilizce ifade etmeyi öğrenir. Bu derslerle ilgili kavramların İngilizcelerini öğrenerek uluslararası düzeyde kendilerini bu alanlarda da geliştirerek gelecekte bulunacakları akademik ortamlara zemin hazırlamış olurlar. Deneyler, projeler ve oyunlar oynayarak hayatın her alanında İngilizce kullanırlar.
İkinci yabancı dil olarak İspanyolca/Almanca eğitimine okul öncesinde başlayan öğrencilerimiz 3. ve 4.sınıfta İspanyolca, kendileri ve yakın çevreleri ile ilgili konularda basit sunumlar yapmaya başlar.
Öğrencilerimizin yeteneklerini tanımaları, olumlu benlik algısı,duygularını tanıma ve yansıtma,kendisini yönetebilme becerisi kazandırma,etkin iletişim becerileri sağlama ,bilinçli davranış geliştirme ,sorun çözme becerileri geliştirme ,üretken,kendisi ve çevresi ile uyumlu ifadeleri rehberlik biriminin yanında yer aldığı kavramlardır ve PDR birimi hedeflerini bu doğrultuda oluşturmaktadır.
Tarhan Okulları PDR Birimi olarak okullarımızda gelişimsel,kapsayıcı ve önleyici rehberlik anlayışını benimsemekteyiz .
Rehber Öğretmenler Tarafından Yıl İçinde Yürütülen Çalışmalar
Tarhan Koleji, eğitim öğretim politikalarını yeniden yapılandırmaya temel olacak verileri toplamak ve değerlendirmek; öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek üzere ölçme ve değerlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalar yürütülürken Akademik Direktör, Koordinatörler, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanları, Müdür Yardımcıları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ve ilgili öğretmenler işbirliği içerisinde hareket etmektedirler.
Genel ilkemiz, “Her öğrenci her türlü yeni bilgiyi, kendi bireysel gelişim çizgisine uygun olarak öğrenebilir.” ilkesidir. Ölçme ve değerlendirme sistemimiz; eğitim sistemimizin ve eğitim programlarımızın ayrılmaz birer parçasıdır.