TARHAN lisesinde ana hedefimiz, öğrencilerimizi üniversiteye ve hayata en iyi şekilde hazırlamaktır. Lise seviyesinde sunduğumuz güçlü akademik programımız, uluslararası programlarımız ,ders dışı etkinliklerimiz ve deneyimli kadromuz ile öğrencilerimize istedikleri üniversiteye girebilmeleri için destek olmaktayız. Öğrencilerin farkındalıklarını ve eleştirel düşünmelerini destekleyerek hayata hazırladığımız eğitim modelimizde kişisel ilgi ve yetenekleri ön planda tutmaktayız.
Öğrencilerimiz 9. Sınıftan itibaren sınav hazırlığı sürecine dahil olur. Ulusal müfredat, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık için ek derslerle desteklenmektedir
Lise döneminde amacımız; öğrencilerimize gelecek akademik ve iş yaşamlarında onlara fayda sağlayacak yabancı dil bilgi ve becerilerini kazandırmaktır .Bu dönemde yabancı dil eğitimi verirken öğrencilerimize hedeflerine ulaşmak için edinmesi gereken 21. yüzyıl becerilerini ve bağlantılı olarak iletişim ve dil becerilerinin önemini kavratırız. Öğrencilerimize gerçek hayatta karşılaşabilecekleri kesitleri dil modellemeleri ile göstererek bu alanlarda pratik yapmalarını sağlamak için drama ve role play tekniklerini kullanırız. Yabancı Dil ağırlıklı bir ders programı olan 9. sınıf öğrencilerimize, dilbilgisi kazanımlarını pekiştirmek amacıyla düzenli aralıklarla yapay zeka destekli dijital ödevlendirmeler yapar ve tespit edilen eksiklerinin giderilmesi için ek çalışmalar veririz.
Yabancı dil derslerimiz sorgulama temelli bir yaklaşım kullanılarak, yabancı dilde, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin geliştirilmesinin ;yanı sıra, yaptığımız projeler, grup çalışmaları ve sunumlar esnasında öğrencilerimizin, yaratıcılık, işbirliği, eleştirel düşünme, iletişim, problem çözme ve sunum becerilerini de geliştirmeyi hedefleriz.
Yabancı dil derslerimizde yaptığımız uluslararası kültür açılımları ile öğrencilerimizin farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmasını ve farklılıklardan keyif almasını amaçlarız.
Tüm Lise öğrencilerimiz, yapay zeka destekli dijital platformlardan sağlanan geliştirme ve pekiştirme çalışmalarıyla dilbilgisi, yaratıcı yazma, okuduğunu anlama ve telaffuz konularında çalışırlar.
Lisede, öğrencilerimize sonuç ve süreç odaklı yazma çalışmaları yaptırarak onların kendilerini yaratıcı bir şekilde, yazılı olarak ifade etmelerine katkıda bulunuruz.
Öğrencilerimizin uluslararası standartlarda dil seviyelerini ölçmek ve belgelendirmek; akademik yıl içerisindeki gelişimini değerlendirmek amacıyla öğrencilerimize akademik yılı başında ve sonunda 2 kez sınav uygularız ve sınav sonuçlarında aldığımız raporlara göre öğrencilerimizin eksiklerini tamamlamaları için onlara rehberlik ederiz.
İkinci yabancı dil olarak İspanyolca/Almanca eğitimi verilir. İkinci yabancı dil için uluslararası sınavlara girmek isteyen öğrencilerimiz, bu sınavlara girmek için yabancı dil öğretmenleri tarafından yönlendirilir ve sınava hazırlık için etüt çalışmalarına katılır.
Öğrencilerimiz, Yabancı Dil ile ilgili çalışmalarına ders dışı MUN, Drama ve DELE gibi kulüplerde devam ederler. Bu sayede öğrencilerimizin yabancı dili kullanmaktan keyif almalarını ve yaşam boyu öğrenmeyi sağlamayı hedefleriz.
Öğrencilerimizin kendisini tanıyan ,içerisinde bulunduğu ergenlik dönemi gelişim özelliklerinin farkında olan ve bu döneme uyum sağlayabilen , problem çözme becerilerine sahip , duygu ve düşüncelerini etkin bir şekilde ifade edebilen, akranları ile uyumlu iletişim kuran , ilgi ve yeteneklerinin farkında olan ve bireyin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda hedeflerini belirlemesine yönelik çalışmalar temel hedeflerimizi oluşturmaktadır.
Öğrencilerimizin sosyal ,duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla PDR birimimiz sorun odaklı değil, tüm öğrencilere yönelik programlı ,sistematik ve önleyici rehberlik anlayışını benimsemektedir.
Bu doğrultuda;
Rehber Öğretmenler Tarafından Yıl İçinde Yürütülen Çalışmalar
PDR-Öğretmen görüşmeleri(Öğretmenler ile eşgüdümlü olarak öğrenciye yönelik yapılması planlanan takip,destek,müdahale çalışmaları )
Tarhan Koleji, eğitim öğretim politikalarını yeniden yapılandırmaya temel olacak verileri toplamak ve değerlendirmek; öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek üzere ölçme ve değerlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalar yürütülürken Akademik Direktör, Koordinatörler, Okul Müdürleri, Bölüm Başkanları, Müdür Yardımcıları, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ve ilgili öğretmenler işbirliği içerisinde hareket etmektedirler.
Genel ilkemiz, “Her öğrenci her türlü yeni bilgiyi, kendi bireysel gelişim çizgisine uygun olarak öğrenebilir.” ilkesidir. Ölçme ve değerlendirme sistemimiz; eğitim sistemimizin ve eğitim programlarımızın ayrılmaz birer parçasıdır.